Acompanyament Familiar

elisendaSóc persona, dona, incansable buscadora, viatgera, amiga, companya, filla, germana, família.

Psicòloga i escriptora. Fundadora d’Acompanyament Familiar. Co-creadora, coordinadora i supervisora de projectes d’Educació Viva.  Diplomada en Pedagogia Sistèmica per l’Institut Gestalt. Postgrau de Constel·lacions Familiars per l’Institut Integratiu.  Formada per Mauricio i Rebecca Wild a l’Ecuador  “Activando un paradigma de la Vida”. Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista per l’Institut Erich Fromm. Formació en “Infancia y prevención de las neurosis” amb Evânia Reichert.

La meva búsqueda personal comença des del moment en què connecto amb el desig d’anar més enllà d’allò que m’envolta, de descobrir un món propi en el que sentir-m’hi creadora i espectadora, actriu i guionista. Prenc consciència de l’esforç personal que implica deixar de seguir el camí pautat per llençar-se a l’aventura de l’anhel intern, i és llavors quan possibilito l’obertura de la coraça i la Vida pren lloc en el quotidià.

He caminat per diferents disciplines, per això em considero integradora de diversos enfocs que aborden el coneixement de l’Ésser humà. Vaig flirtejar un bon temps amb la Psicologia Transpersonal, que em va obrir les portes a una visió més àmplia i integrativa de la realitat. Al finalitzar els meus estudis universitaris de Psicologia a la Universitat de Barcelona, vaig demanar una beca internacional i em vaig embarcar cap a Austràlia, a conéixer i estudiar la cosmovisió ancestral i la realitat actual del món aborígen. D’elles i ells en vaig aprendre infinitud de coses. La més important és l’arrelament i la connexió amb la mare Terra; obrir-me a escoltar el batec del seu cor i sincronitzar-lo amb el meu.

Oberta a les noves formes de poder transformar el paradigma establert, vaig co-crear un projecte d’educació viva i acompanyament respectuós per a infants de 2 a 6 anys i les seves famílies. Un entorn natural on els infants eren acompanyats des de l’amor i el respecte. Un espai on aprendre que la llibertat va unida als límits respectuosos. Un racó de món on poder abraçar el meu infant intern i caminar-hi de la mà. Actualment segueixo coordinant i acompanyant en diversos projectes d’educació viva.

Profunditzar en l’àmbit de la família em va dur a formar-me en Pedagogia Sistèmica i Constel·lacions familiars, i és aquí on va començar a germinar el desig de crear un projecte personal que donés suport a la criança respectuosa dins l’àmbit familiar; un projecte on acompanyar el camí de les famílies nodrint-les amb més recursos, amb l’escolta activa i les eines que necessiten per gaudir del procés de sostenir el desenvolupament dels seus fills i filles. Aquí va néixer Acompanyament Familiar. Des de llavors m’he dedicat a facilitar tallers, formacions, xerrades, sessions d’assessorament familiar, etc. per tot el territori peninsular. L’aventura segueix, amb el sac cada cop més ple de coneixements i agraïments cap a les persones que em creuo pel camí.

El ventall de tallers, cursos i formacions que he seguit no té fi. Profunditzar en l’ésser humà m’ha dut a conéixer cultures que encara mantenen camins de sabiduria tradicionals i enriquir-me del saber ancestral que transmeten.

També he assistit a naixements respectats en entorns tranquils i relaxats, i això m’ha permès comprendre la importància de sanar el trauma del nostre propi naixement, per tornar a nàixer a la Vida que escollim i cocreem.

I el camí segueix, i mai és el mateix.