Acompanyament Familiar

Lara TerradasPsicòloga, terapeuta, acompanyant en Educació Viva, professora d’anglès i creadora del projecte Tic Tac Toe, col•laboradora en Espai TCI. Formació i procés en teràpia Gestalt i formació en Teràpia Corporal Integrativa (TCI). Formació i procés en el programa SAT del Dr. Claudio Naranjo. Formació i procés en “Prevenció de la Neurosi” d’Evânia Reichert. Procés en el mètode de la Biografia Humana de Laura Gutman. Acompanyament de processo vitals en infància i família en projectes d’Educació Viva. Coordinadora i formadora per acompanyar processos de transformació en adults. Creadora i impulsora de Tic Tac Toe, iniciativa basada en el joc respectuós en anglès. Col•laboració amb Espai TCI acompanyant un grup de transformació personal a través de la Teràpia Corporal Integrativa.

Des de ben aviat m’ha fascinat el coneixement el nostre món intern, que ens passa per ser com som. Per això vaig estudiar Psicologia, ara ja fa anys. Vaig finalitzar aquest recorregut a Holanda, on vaig veure altres aproximacions psicològiques d’una societat diferent a la nostra. La carrera em va ensenyar moltes coses i vaig seguir buscant a l’acabar la universitat més eines per caminar cap al contacte més verdader amb una mateixa, i per tant, amb els altres. A través d’aquesta cerca vaig trobar-me amb la teràpia Gestalt, que m’obria un món de possibilitats internes així com un univers ple de recursos per posar-los al servei de les persones per acompanyar-les en els seus viatges d’indagació personal. Simultàniament m’endinsava en el coneixement de l’Ego i l’Essència humana a través del programa SAT del Dr. Claudio Naranjo, que em donava eines per treballar en direcció de l’alliberació del patiment humà, reconeixement i obertura del cor, en un moviment per re-sensibilitzant-nos i entendre què ens va passar a la infància per donar-nos compte de qui som avui i qui volem ser. Sumava, posteriorment a aquestes experiències i coneixements, nous aprenentatges que posaven el cos en el centre del procés de transformació a través de la Teràpia Corporal Integrativa; “el cos no menteix” i des la paraula de vegades ens podem enredar. Al mateix temps sentia un profund interès en diverses disciplines psico-corporals que m’ajudaven a vivenciar el cos des de llocs desconeguts, així com a aportar-me recursos per acompanyar a persones des del cos: meditació zen, kundalini yoga, dansa contact-imporvisació, acro-ioga, entre d’altres. Actualment entenc el cos com l’espai físic que materialitza els processos energètics, emocionals i mentals que traspassem a la vida. I entenc que allò que ens passa es cristal•litza en el nostre cos si no li donen espai ni sortida.
Paral•lelament a aquest procés, continuava indagant en el camp de la infància. Em fascina sentir la llibertat, innocència i alegria dels infants, i sobretot, com aquests atributs (i d’altres) col•loquen en nous llocs els adults que els acompanyem, perquè inevitablement ens porten a mirar cap endins.
Vaig estar un temps treballant en escoles públiques i privades. En recerca d’una formes més humanitzades i humanitzadores, que tinguessin en compte el preservar l’essència de les persones, vaig descobrir l’Educació Viva. Fa uns anys que em dedico a l’acompanyament dels processos vitals infantils i familiars que es donen en aquest context perquè sento que cuiden l’ànima humana i, això, transforma el món. També acompanyo els adults en el procés de “des-aprenentatge” d’antics patrons per tal de poder estimar als infants tal i com són, sense interferir en la seva llibertat: donant la benvinguda tant al seu dret d’existir com a les seves necessitats genuïnes i, d’altra banda, donant alè a la totalitat del seu ser perquè es despleguin a través de les seves potencialitats en la vida.